Hagelschade
Hagelbuien komen vooral voor in de zomer en elk jaar nemen deze buien in aantal toe. Hagel gaat vaak gepaard met een onweersbui. U kunt een hagelbui herkennen aan een groengele lucht. Helaas kunnen hagelstenen tot wel 4 centimeter groot zijn en is er een behoorlijke kans op schade aan uw auto, motor, caravan of camper tijdens een hagelbui.

Is hagelschade te voorkomen?
Hagel komt vaak plotseling en er is dan ook vrij weinig wat u preventief kunt doen.  U kunt een luchtbed of een matras op uw voertuig leggen om deze van de bovenkant (waar hagel de meeste schade aanricht) te beschermen.

Reparatie hagelschade
Wanneer uw auto toch schade heeft opgelopen, wordt deze schade meestal gerepareerd met het U.Z.S. systeem: uitdeuken zonder spuiten. De schade is bijna altijd volledig te herstellen. Mocht het met deze techniek niet lukken om een onzichtbare reparatie te maken dan gaan we over op traditionele herstelmethodes. Ons schadeherstelbedrijf heeft inmiddels veel ervaring met de reparatie en de afwikkeling van hagelschade.

Ben ik verzekerd tegen hagelschade?
Veel mensen weten niet of ze verzekerd zijn tegen hagelschade. Het is daarom handig om dit te checken bij uw eigen verzekering, voordat u deze afsluit of bijvoorbeeld wanneer u op vakantie gaat en ook in het buitenland voor alles verzekerd wilt zijn. Consumenten die niet aanvullend verzekerd zijn, hebben vaak geen recht op vergoeding bij hagelschade, terwijl de kosten flink op kunnen lopen. Onderschat hagelschade niet en als u niet volledig casco verzekerd bent dan kunt u een aanvullende verzekering voor uw voertuig in overweging nemen. Kijk daarbij niet alleen naar de premie, maar lees ook goed de voorwaarden. Een andere optie is het zelf betalen van de schade. Met uitdeuken zonder spuiten bent u in ieder geval aanzienlijk goedkoper uit dan wanneer uw voertuig op de traditionele manier wordt hersteld.